fbpx
Бременост недела по недела

Алатки

Следење на плодностСледење на бременостСледење на бебиња
Лазар дојде на свет на празникот Мала Богородица, предвремено роден во 33. гестациска недела, а јас и мојот сопруг Илија станавме најсреќни родители на кои 7-годишната желба и борба за бебе им се исполни“ – раскажува мама Лидија.
Ризикот за предвремено породување почнал уште во 20. гестациска недела, но со стручноста и професионалноста на д-р Ирена Шуплиновска Јордановска и д-р Гордана Петровска успеале да продолжат уште 13 недели.
Презадоволни сме од услугата за време на прегледите во текот на бременоста, престојот од две недели пред породувањето, самото породување, како и  грижата од 19 дена за нашиот Лазар додека беше во инкубатор. Благодарение на тимот на 'Аџибадем Систина' нашата долгогодишна желба да станеме родители стана реалност. Благодариме за целосната поддршка и ви посакуваме успешна работа. Најдобри сте!“- сподели семејството Јанкови.