fbpx

Të reja

Paketa për lindje me përfitime të reja për nënat e ardhshme

Paketa për lindje me përfitime të reja për nënat e ardhshmeNë kuadër të konceptit  i promovojmë paketat e lindjes  duke përfshirë përfitimet e reja për gratë shtatzëna të cilat e ndjekin shtatzëninë e tyre në spitalin tonë. Shkarkoni dokumentin për informacione më të hollësishme.

 

 

Së bashku nëpër jetë

Zaedno niz zivotot, beneficii za site novorodencinja

Me dashuri dhe përkushtim të madh i informojmë anëtarët e familjes sonë Acibadem Sistina BABY për zbritje ekskluzive prej -10% për të gjitha shërbimet shëndetësore në spitalin klinik ‘Acibadem Sistina’ përgjatë gjithë jetës. Shkarkoni dokumentin për informacione më të hollësishme. 

 

 

Të reja

 

Fillon cikli i ri i ligjëratave falas për gratë shtatzëne

Fillon cikli i ri i ligjëratave falas për gratë shtatzëne

Me kënaqësi të madhe Ju njoftojmë për fillimin e ri të ligjëratave falas për gratë shtatzëne që fillon të mërkurën, më 12 tetor. Edhe gjatë këtij cikli kemi përgatitur përmbajtje interesante dhe dhura...

Fillon cikli i ri i ligjëratave falas për gratë shtatzëne në muajin shtator

Fillon cikli i ri i ligjëratave falas për gratë shtatzëne në muajin shtator

Të nderuar nëna të ardhshme

Ju njoftojmë se të mërkurën më 4 shtator 2019, fillon cikli i ri i ligjëratave falas për shtatzëni të shëndetshme. Shumë këshilla edukative dhe dhurata interesante për të gj...

Paketa për lindje me përfitime të reja për nënat e ardhshme

Paketa për lindje me përfitime të reja për nënat e ardhshme

 

Në kuadër të konceptit  i promovojmë paketat e lindjes  duke përfshirë përfitimet e reja për gratë shtatzëna të cilat e ndjekin shtatzëninë e tyre në spitalin tonë. Shkarkoni dokumentin  për informacio...

Orari I ligjëratave maj - qershor - korrik

Orari I ligjëratave maj - qershor - korrik

Të nderuar nëna të ardhshme

Ju njoftojmë se të martën më 22 maj 2019 fillon cikli I ri i ligjëratave falas për shtatzëni të shëndetshme. Shumë këshilla edukative dhe dhurata interesante për të gjitha g...

Dr. Andrej Petrov me këshilla për lëkurë të shëndetshme dhe të përkujdesur gjatë shtatzënisë

Dr. Andrej Petrov me këshilla për lëkurë të shëndetshme dhe të përkujdesur gjatë shtatzënisë

Ndryshimet hormonale dhe pesha e rritur trupore janë vetëm pjesë e shkaqeve të cilat sjellin deri te ndryshimi në strukturën e lëkurës de elasticitetin e saj. Lëkura kërkon kujdes të veçantë gjatë sht...

Si deri te lindja pa dhimbje

Si deri te lindja pa dhimbje

КSi do të zhvillohet akti i lindjes dhe si do t’i “duroj” dhimbjet e lindjes janë pyetjet e çdo shtatzëne. Duke i dëgjuar përvojat e nënave që kanë lindur, më tepër rritet frika dhe pasiguria e vetë l...

Këshilla për kujdesin e foshnjës së porsalindur

Këshilla për kujdesin e foshnjës së porsalindur

Mëmësia është një prej roleve më me përgjegjësi, e prej këtu edhe nevoja që nënat e ardhshme të kuptojnë sa më tepër informata për kujdesin e foshnjës së porsalindur. Pas daljes nga spitali vijon peri...

Plani i ligjeratave për gratë shtatzëna – nëntor - dhjetor

Plani i ligjeratave për gratë shtatzëna – nëntor - dhjetor

Të nderuara nëna të ardhshme, ju njoftojmë se çdo të mërkurë në spitalin klinik “Acibadem Sistina” mbahen ligjerata pa pagesë për një grate shtatzëna. Cikli i ligjeratave përfshin kushtet më të rëndës...

Leksionet edukative ishin udhëzues të shtatzënisë time

Leksionet edukative ishin udhëzues të shtatzënisë time

“Kjo është shtatzënia ime e parë dhe ndihem për mrekulli. Që në ditën e parë kur mësova se do të bëhesha nënë, kisha një milion pyetje: a zhvillohet fëmija normalisht, a ushqehem në mënyrën e duhur, k...

Plani i ligjeratave për gratë shtatzëna – shtator / tetor

Plani i ligjeratave për gratë shtatzëna – shtator / tetor

Të nderuara nëna të ardhshme, ju informojmë se cikli i ligjeratave pa pagesë për një shtatzëni të shëndetshme, fillon me datë 06. shtator. Ligjerata e parë do të jetë me temë “Ndryshimet dhe shqyrtime...

Ngjarje edukative “ Ta mbështesim ushqyerjen me gji së bashku”

Ngjarje edukative “ Ta mbështesim ushqyerjen me gji së bashku”

Nën moton “Ta mbështesim ushqyerjen me gji së bashku” me një ngjarje educative, spitali klinik “Acibadem Sistina” shënoi javën botërore të ushqyerjes me gji.

Dr. Dushko Fidanovski, shef i departamentit ...

Ligjerata mbi temën "Lindje spontane apo cezariane"

Ligjerata mbi temën

Dr. Ana Kacarska këtë të mërkurë iu  përgjigj të gjitha pyetjeve më të zakonshme për të cilat janë të interesuara të gjitha gratë shtatzëna , lidhur me temën lindje spontane apo cezariane. Gratë shtat...

Besimi që kanë në punën tonë i bën nënat e reja më të guximshme

Besimi që kanë në punën tonë i bën nënat e reja më të guximshme

“Jam e lumtur që punoj në profesionin më të bukur dhe më human. Edhe po të kisha një zgjedhje të re në jetë, përsëri do të kisha zgjedhur të punoj si akushere! Kështu e filloi tregimin e saj Snezhana ...

Heronjtë NICU të spitalit klinik ‘’Acibadem Sistina’’

Heronjtë  NICU të spitalit klinik ‘’Acibadem Sistina’’

Muajt e parë të jetës së tyre, këta luftëtarë të vegjël, i kaluan në Departamentin e kujdesit  neonatal intensiv, duke luftuar për çdo mëngjes të ri. Sot, ata janë fëmijë të rritur, me plot dëshira fë...

Ushqimi gjatë periudhës së shtatzënisë (Video)

Ushqimi gjatë periudhës së shtatzënisë (Video)

Pas zbulimit të lajmit të shtatzënisë, çdo grua fillon ta planifikojë menunë ditore. Është e vërtetë se lëndët ushqyese të cilat I merr gruaja në sasi të mëdha, ndikojnë ndjeshëm në zhvillimin e fetus...

Lindje pa dhimbje - leksione edukative për nënat e ardhshme

Lindje pa dhimbje - leksione edukative për nënat e ardhshme

Dr. Margarita Lovaç Çepujnoska, anesteziologe në Acibadem Sistina, shpjegoi për gratë shtatzëna të cilat ishin të pranishme, se si aplikohet anestezia epidurale dhe spinale, deri në cilën shkallë arri...

Leksioni i mbajtur në Acibadem Sistina - Lindje spontane apo cezariane

Leksioni i mbajtur në  Acibadem Sistina - Lindje spontane apo cezariane

Këtë të mërkurë Dr. Kornelija Trajkova mbajti fjalim për lindjen spontane dhe atë cezariane. Gratë shtatzëna të cilat ishin të pranishme, patën mundësinë që të informoheshin për të dyja llojet e lindj...

Lëkura kërkon një kujdes të veçantë gjatë shtatzënisë

Lëkura kërkon një kujdes të veçantë gjatë shtatzënisë

Një numër i madh i ndryshimeve në shtatzëni lidhur me elasticitetin, pigmentimin dhe ndjeshmërinë e lëkurës janë të pritura dhe mëse normale, por gjithësesi, në rast se shfaqen është e nevojshme që të...

Dr. Aleksandar Sajkovski me këshilla profesionale për kujdesin ndaj të porsalindurit

Dr. Aleksandar Sajkovski me këshilla profesionale për kujdesin ndaj të porsalindurit

Parimet kryesore për kujdesin ndaj të porsalindurit në këtë cikël i prezantoi Dr. Aleksandar Sajkovski, pediatër neonatolog  në “Acibadem Sistina”. Shtatzënat e pranishme të cilat janë rregullisht pje...

Dhurimi i qelizave vezore, risi në departamentin për IVF

Dhurimi i qelizave vezore, risi në departamentin për IVF

Spitali klinik “Acibadem Sistina” nënshkroi kontratë me bankën më të madhe ukrainase për qeliza vezore “First egg bank”. Pacientet të cilat kanë nevojë për dhurim të qelizave vezore në procesin e ripr...

Kujdesi i duhur për të porsalindurin

Kujdesi i duhur për të porsalindurin

Mëmësia është një nga rolet kryesore, veçanërisht kur bëhet fjalë për fëmijën e parë, përvojën e parë. Në leksionin e djeshëm Dr. Dushko Fidanovski bëri të ditur parimet bazë për kujdesin neonatal, me...

Gjithçka që duhet të dini për dhimbjet e lindjes

Gjithçka që duhet të dini për dhimbjet e lindjes

Nëpërmjet prezanitmit të ilustruar, prindërit e ardhshëm do të mund të shohin se si duket procesi i lehtësimit të dhimbjeve para aktit të lindjes. Dr. Margarita Lovaç Çepuijnoska iu shpjegoi grave sht...

Aktiviteti fizik dhe higjena orale gjatë shtatzënisë

Aktiviteti fizik dhe higjena orale gjatë shtatzënisë

Gjatë leksionit të mbajtur dje, nënat e ardhshme morën këshilla të dobishme për shëndetin oral dhe për mirëmbajtjen e trupit gjatë shtatzënisë, si dhe u informuan në lidhje me përfitimet e aktivitetit...

Ushqimi i shëndetshëm në shtatzëni

Ushqimi i shëndetshëm në shtatzëni

Çfarë pamje duhet të ketë menuja e përditshme e nënës së ardhshme e cila do të mundësojë rritjen dhe zhvillimin e duhur të fetusit? – Kjo ishte njëra nga temat e biseduara në ligjeratën e mbajtur dje ...

Cilat janë ekzaminimet e detyrueshme për çdo shtatzënë

Cilat janë ekzaminimet e detyrueshme për çdo shtatzënë

Gjatë shtatzënisë, është e nevojshme që çdo grua shtatzënë të kryej ekzaminime të rregullta tek gjinekologu i saj, me qëllim për të ndjekur rritjen dhe zhvillimin e fetusit. Në periudha të caktuara të...

Bëhuni fizikisht aktiv dhe kujdesuni për dhëmbët gjatë shtatzënisë

Bëhuni fizikisht aktiv dhe kujdesuni për dhëmbët gjatë shtatzënisë

Aktiviteti fizik dhe ushtrimet e matura gjatë shtatzënisë kanë rëndësi të madhe para së gjithash për nënën, ndërsa e gjithë kjo në mënyrë indirekte vepron pozitivisht edhe mbi zhvillimin e frytit. Rën...

Si të ushqehemi shëndetshëm gjatë shtatzënisë

Si të ushqehemi shëndetshëm gjatë shtatzënisë

Për zhvillimin e papenguar të foshnjës sonë i nevojiten materie ushqyese, të cilat mund t’i marre vetëm prej organizimit tuaj. Të ushqyerit jo të rregullt, gjegjësisht ushqim i varfër me vitamina, pro...

Ekzaminimet e detyrueshme gjatë shtatzënisë

Ekzaminimet e detyrueshme gjatë shtatzënisë

Për shtatzëni të sigurt dhe të shëndetshme gjinekologët rekomandojnë që të bëhen disa skrining të domosdoshëm, me qëllim që të detektohen me kohë gjendje të caktuara, të cilat mund ta rrezikojnë shtat...

Lëkura kërkon kujdes të veçantë gjatë shtatzënisë

Lëkura kërkon kujdes të veçantë gjatë shtatzënisë

Shtatzënia është periudhë ku përveç shëndetit të foshnjës, duhet të kujdeseni edhe për shëndetin e lëkurës, veçanërisht në ato pjesë të trupit të cilat pësojnë ndryshime (stomaku, gjinjtë, këmbët...)....

Si duhet të kujdeseni për foshnjën e porsalindur

Si duhet të kujdeseni për foshnjën e porsalindur

Kujdesi për foshnjat e porsalindura ka rregulla, të cilat janë caktuar, kanë ndryshuar dhe adaptuar përmes viteve, varësisht prej rezultateve dhe sukseseve të arritura, por baza për kujdesin është ins...