fbpx

Shtatzënësia

Dëshira për tu bërë nënë është më e fortë se çdo sfidë. Për të patur një shtatzëni të sigurt dhe të shëndetshme, është e nevojshme që të informoheni për të gjitha gjërat të cilat duhet ti bëni në periudhën para se të mbeteni shtatzënë. 

 

IVF - fertilizimi in vitro

 

Më tepër informacion se si të mbeteni shtatzënë

 

Shenjat e shtatzënisë

Shenjat e shtatzënisë

[row][column size="1/2"] Urime për vendimin e ri që keni marrë. Para se të mbeteni shtatzënë, duhet patjetër të informoheni për kontrollin të cilin duhet të kryeni para se të planifikoni shtatzëni. Me...

Mosha e gruas dhe ulja e fertilitetit

Mosha e gruas dhe ulja e fertilitetit

Fertiliteti optimal tek gratë është ndërmjet moshës 20 – 25 vjeçare.  Rënia e konsiderueshme e fertilitetit, domethënë, rritja e infertilitetit vjen pas moshës 35 -38 vjeçare të gruas.  Tek të dy gjin...

Po përpiqeni të mbeteni shtatzënë për një kohë të gjatë?

Po përpiqeni të mbeteni shtatzënë për një kohë të gjatë?

Kjo nis me idenë për të patur fëmijë. Pas një farë kohe vendosni se ky është momenti i duhur për tu bërë me bebe. Më pas hiqni dorë nga pirja e pilulave antibebi dhe prisni.  Mund të kalojë një muaj a...

Përgatituni për një shtatzëni të shëndetshme

Përgatituni për një shtatzëni të shëndetshme

Madje edhe në momentin para se të përpiqeni të mbeteni shtatzënë, është mirë që të merrni masa parandaluese, të cilat do të ndikojnë pozitivisht në shëndetin e fëmijës tuaj të ardhshëm.  Së pari duhet...

Ovulimi

Ovulimi

Njohuritë mbi ovulimin dhe njohja e simptomave të ovulimit rrisin mundësitë për mbetjen shtatzënë tek çdo grua.

Çfarë është ovulimi?

Ovulimi është fazë e ciklit menstrual kur qeliza vezore e pjekur liro...

Anovulimi – mungesa e ovulimit

Anovulimi – mungesa e ovulimit

Procesi i ovulimit varet nga hormonet të cilat sekretohen nga struktura në tru (hipotalamusi dhe hipofiza), të cilat menaxhohen me funksionin ovarian. Çrregullime të caktuara në këto struktura si stre...