fbpx

Po afrohet dita ku ju do të mësoni gjininë e fëmijës tuaj. Një lajm i tillë është një surprizë si për nënën ashtu edhe për babain... Ndërkohë që fëmija juaj rritet çdo ditë, indi dhjamor fillon të rritet nën lëkurën e bebes. Kjo do të sigurojë energji dhe do të ndihmojë beben të ruajë ngrohtësi pas lindjes. Tani fëmija juaj peshon rreth 140 gram, ndërsa ju keni shtuar mesatarisht 3,2 kg që nga fillimi i shtatzënisë tuaj.

Fëmija juaj ka madhësinë e një qepe

Fëmija në javën e shtatëmbëdhjetë

Kërcet shndërrohen në kocka.

Fillon të krijohet indi dhjamor

Kordoni i kërthizës bëhet më i fortë

Simptomat të cilat zakonisht janë të pranishme gjatë kësaj jave

Rritje të rrjedhës vaginale

Rritje të djersës, të krijimit të pështymës, si rezultat i rritjes së shpejtë të gjakut në trup.

Zmadhim dhe ndjeshmëri të gjinjve – Me rritjen e tyre tërhiqet dhe lëkura e gjinjve

Rritje të shpejtë të peshës trupore

Këshillojmë

Informohuni në lidhje me kontrollet e detyrueshme të shtatzënisë

Bëni durim, së shpejti do të ndjeni lëvizjen e parë të bebes tuaj në bark