fbpx

Бременост по недели

Нетрпеливо ги броите неделите и се прашувате што се случува со вашето малечко секој момент ? Во ова поглавје ви даваме одговор на многу  прашања поврзани со растот и развојот на вашето бебе.  Паралелно со неговиот развој, се менува и вашето тело, вашите чувства и емоции. Накратко пишуваме и за симптомите кои ги носи бременоста во секоја недела. 

SETTING

2 - 4 недела

2 - 4 недела

Ф ертилизација и имплантација

Вашата јајце клетка и сперматозоидот од вашиот партнер се соединуваат во...

Прочитај повеќе

5. недела

5. недела

Во 5.недела, почнува периодот во кој мозокот, `рбетниот столб, срцето и другите органи на ембрионот ...

Прочитај повеќе

6. недела

6. недела

Иако поминале шест недели, сепак,  бременоста е сè уште ново искуство за вас, па нормално е дека сè ...

Прочитај повеќе