fbpx

Прва помош при пад на глава кај деца (Видео)

При најмало невнимание на родителите може да се случи детето да падне на глава. Како треба во тој момент да реагираме? Дали веднаш треба да се однесе детето на доктор и кои се знаците кои укажуваат дека детето има сериозна повреда на главата?

Д-р Љуљзим Агаи ви дава стручни совети, како најпрво да ги заштитите децата од повреда на глава и кои параметри да ги следите кај детето по падот на глава. Дознајте кои се најчестите компликации кои може да настанат по ваквата незгода и помогнете им на вашите деца.

Во тие моменти најдобро е родителите да не креваат паника, туку да внимаваат на детето и на неговото однесување, дишење и реакции.

За детални информации, погледнете го видеото: