fbpx

Што се скокови во развој кај бебињата? (Видео)

 

Младите мајки ги вознемирува тоа што воспоставениот ритам на бебето одеднаш се менува.  Постарите лица ќе речат дека „бебето менува“, расте и созрева. Но, што всушност се случува?

Скоковите во развој се моменти во кои што имаме нагли моторни и психички скокови во сознанијата што ги има детето. Првите скокови во развој се забележуваат уште во првиот месец. Скоковите во развој се индивидуални кај секое дете и не треба да се врзуваат со точна дата и ден и не треба да бидат причина за вознемирување кај родителите.

Повеќе информации слушнете од гостувањето на д-р Александар Сајковски, педијатар од „Аџибадем Систина“.