fbpx

Безбедна бременост

Веројатно сте слушнале за лекови kои не треба да се земат, храна koja  треба да се избегне, па дури и најобични рутини кој треба да престанат да се прават. Понекогаш тешко е да се оддели фактот од фикцијата. Без разлика дали сте се прашувле за вежбање, секс, или спиење, тука ќе најдете одговори на вашите прашања за тоа што  е безбедно за време на бременоста.

Дали е безбедно да ја бојадисувате косата

Дали е безбедно да ја бојадисувате косата

[row][column size="1/2"]Бремени сте и прекрасни, ви претстои еден од најубавите периоди од животот и вашата коса нека го говори тоа што и вашето тело. Слободно посетете го вашиот фризер и разубавете с...

Грижете се за забите во бременоста

Грижете се за забите во бременоста

[row][column size="1/2"]Не помислувајте да го прескокнете вашиот стоматолошки преглед бидејќи сте бремени. Бременоста го зголемува ризикот од развивање на разни болести на непцата, а оралното здравје ...

Најчести прашања на секоја трудница

Најчести прашања на секоја трудница


Дали се нормални грчевите за време на бременост?

[row][column size="1/2"]Рано во бременоста грчевите можaт да претставуваат нормални појави иницирани од хормонални промени, подоцна во бременоста можaт ...