Марко со нетрпение чекаше да ја запознае сестричката Ана

На 14 јуни се роди малата Ана, а најрадосен за нејзиното доаѓање на свет беше малиот Марко, кој со нетрпение чекаше да ја запознае својата сестричка. Среќата за втората принова не ја криеjа и Александра и Никола Ѓорѓиевски. Како за малиот Марко, така и за Ана се грижеше д-р Никола Панчевски, доктор за кого од родителите слушнавме само пофални зборови.