fbpx

Совети за здрава бременост

Ви честитаме за одлуката. Желбата да се биде мајка е посилна од сите предизвици. Со цел да имате здрава и безбедна бременост потребно е да се информирате за сите работи кои треба да ги направите во периодот пред забременување. Ви посакуваме што побрзо да ја исполните вашата најголема желба.

 

Повеќе текстови од категорија Забременување

 

Знаци на рана бременост

Знаци на рана бременост

[row][column size="1/2"]Ви честитаме за новиот чекор за кој сте се одлучиле. Пред да забремените секако дека треба да се информирате за прегледот што треба да го направите пред да планирате бременост....

Со возраста се намалува плодноста

Со возраста се намалува плодноста

Оптималната плодност кај жената е меѓу 20. и 25. година. До значително намалување во плодноста, односно до пораст на неплодноста, доаѓа по 35., односно 38. година од животот на жената. Кај двата пола ...

Се обидувате да забремените подолго време?

Се обидувате да забремените подолго време?

Сѐ започнува со идејата да се има бебе. По извесен период одлучувате дека е вистинското време за бебе. Потоа престанувате да ги пиете антибеби пилулите и чекате. Можеби ќе помине месец или два. Сè ушт...