fbpx

Зошто киселините во желудникот се почести во бременоста?

Празнењето на желудникот во бременоста е забавено. Се смета дека хормоналното влијание на прогестеронот и намалените нивоа на мотилин имаат главно влијание, а влијание има и механичката опструкција во третиот триместар од големината на матката.