fbpx

Бебе

Среќата на вашето бебе зависи од љубовта, грижата и вниманието кои ги вложувате кон него. Улогата на родител не е едноставна, затоа научете ги основните правила и совети за здраво бебе. Опуштете се и дозволете да ве води мајчинскиот инстинкт. Во ова поглавје можете да најдете корисни информации  кои ќе овозможат вашето бебе да расте здраво и безгрижно.

Повеќе за доењето

 

 

5 факти за мајчиното млеко

5 факти за мајчиното млеко
[column size="1/2"]

1. Мајчиното млеко е единствена и незаменлива природна храна за доенчето, а доењето е единствен и незаменлив предуслов за негов правилен емотивен и физички развој.

2. Мајчиното ...

Чувањето на мајчиното млеко

Чувањето на мајчиното млеко

 

[column size="1/2"]

Млекото кое сте го испразниле од вашите дојки можете да го складирате во стерилен сад или кесичка за таа намена и да стои најмногу 4 часа на собна температура (21-23 степени),...

Доење на близнаци

Доење на близнаци

[column size="1/2"]

Доењето е најдобриот начин за исхрана на бебињата. Меѓутоа, мајките на близначиња многу лесно се откажуваат да ги дојат своите новороденчиња. Најчесто поради тоа што често се в...