fbpx

Ин витро фертилизација (ИВФ)

Асистирани репродуктивни техники

Асистираните репродуктивни технологии во поопшта смисла ги претставуваат сите возможни методи кои можат да се применат врз репродуктивната состојба на индивидуите со цел постигнување на бременост и ра...

Најновите методи во ИВФ

Најновите методи во ИВФ

Следејќи ги најсовремените медицински текови, Центарот за асистирана репродукција во Клиничката болница „Аџибадем Систина“ ги има воведено во секојдневната пракса најновите методи, техники и технологи...

Најчести прашања за ин витро фертилизација

Најчести прашања за ин витро фертилизација

[row][column size="1/2"]„Таткото“ на првото бебе од епрувета е физиологот Роберт Ердвардс кој за прв пат ја спроведе постапката во 1978 година. Неговата генијалност беше крунисана со Нобелова награда ...