fbpx

Доење

Мајчиното млеко е најдобриот избор за исхрана на вашето бебе.  Но, ова е нова улога за вас, па нормално е дека чувствувате несигурност во однос на техниката на доењето и начинот на кој ќе се одвива. Не грижете се, ние сме тука да ви дадеме корисни совети и инструкции за успешно доење. Во овој дел можете да ги прочитате  правилата за  доење и како да ја зголемите продукцијата на млеко.

Доењето има голем број предности по здравјето како на бебето така и на мајката. Дознајте Што го отежнува доењето и кои се најчестите проблеми при доењето. Уживајте заедно со вашето бебе.

 

Повеќе за доењето

 

5 факти за мајчиното млеко

5 факти за мајчиното млеко

[row][column size="1/2"]

1. Мајчиното млеко е единствена и незаменлива природна храна за доенчето, а доењето е единствен и незаменлив предуслов за негов правилен емотивен и физички развој.

2. Мајчиното ...

Чувањето на мајчиното млеко

Чувањето на мајчиното млеко

 

[row][column size="1/2"]

Млекото кое сте го испразниле од вашите дојки можете да го складирате во стерилен сад или кесичка за таа намена и да стои најмногу 4 часа на собна температура (21-23 степени),...

Доење на близнаци

Доење на близнаци

[row][column size="1/2"]

Доењето е најдобриот начин за исхрана на бебињата. Меѓутоа, мајките на близначиња многу лесно се откажуваат да ги дојат своите новороденчиња. Најчесто поради тоа што често се в...