fbpx

Исхрана и вежби

Не постои магична формула за здрава диета во бременост. Во принцип, базичните принципи за здрава исхрана остануваат исти – внесувајте многу овошје, зеленчук, житарици и протеини, а избегнувајте прекумерно благо и тестенини. Важно е храната да е свежа, квалитетна, добро измиена, месото добро термички приготвено.
 

Митови и факти за бременоста и тежината

Митови и факти за бременоста и тежината


[row][column size="1/2"]

 

Доколку сте бремени, ќе слушнете многу приказни за тоа како да го дознаете полот на бебето сè до трикови за полесно породување. Но, треба особено да бидете внимателни со митов...

10 совети за здрава исхрана

10 совети за здрава исхрана


[row][column size="1/2"][/column] [column size="1/2"]

Иако сте бремени, запомнете дека не треба да јадете за двајца. Двојното зголемување на калорискиот внес ќе доведе до поизразено зголемување на теле...

Зошто да вежбате ?

Зошто да вежбате ?


[row][column size="1/2"]Многу одамна на трудните жени се пристапувало како на болни жени и се ограничувала нивната телесна активност. Денешните истражувања го покажуваат токму спротивното. Докажано е ...