fbpx
Бременост недела по недела

Алатки

Следење на плодностСледење на бременостСледење на бебиња

Празнењето на желудникот во бременоста е забавено. Се смета дека хормоналното влијание на прогестеронот и намалените нивоа на мотилин имаат главно влијание, а влијание има и механичката опструкција во третиот триместар од големината на матката.