fbpx

Bebe

Lumturia e bebes tuaj varet nga dashuria, kujdesi dhe vëmendja që ju i kushtoni. Roli i prindit nuk është i thjeshtë, prandaj, mësoni këshillat dhe rregullat bazë për të patur një bebe të shëndetshme. Relaksohuni dhe lejoni që t’ju udhëheqë instikti i nënës. Në këtë kapitull do të mund të gjeni informacione të dobishme të cilat do të mundësojnë rritjen e shëndetshme dhe pa shqetësime të foshnjës tuaj.

Më tepër rreth ushqimit me gji

 

5 fakte për qumështin e nënës

5 fakte për qumështin e nënës

[row][column size="1/2"]

  1. Qumështi i nënës është ushqimi natyral, unik dhe i pazëvendësueshëm për beben, dhe të ushqyerit me gji është parakushti i vetëm dhe i domosdoshëm për zhvillimin emocional dhe f...

Ruajtja e qumështit të nënës

Ruajtja e qumështit të nënës

[row][column size="1/2"]

Qumështin të cilin e keni zbrazur nga gjiri, mund ta ruani në një enë sterile apo në qese e cila përdoret posaqërisht për këtë qëllim, dhe mund ta ruani më së shumti për 4 orë ...

4 pyetje dhe përgjigje rreth ushqyerjes së binjakëve

4 pyetje dhe përgjigje rreth ushqyerjes së binjakëve

[row][column size="1/2"] Qumështi i gjirit është mënyra më e mirë për të ushqyer foshnjat. Megjithatë, kur bëhet fjalë për të ushqyer binjakë, nënat shumë lehtë heqin dorë nga ky veprim. Zakonisht, pë...

Të ushqyerit me gji dhe dhëmbët e bebes

Të ushqyerit me gji dhe dhëmbët e bebes

Shpesh thuhet se të ushqyerit me gji (veçanërisht në mbrëmje para se të shkoni në shtrat) mund të shkaktojë prishjen e dhëmbëve. Një fakt interesant është se para se të përdoreshin shishet me biberon,...

Si ta rrisni prodhimin e qumështit

Si ta rrisni prodhimin e qumështit

Sasia e qumështit të gjirit varet nga shumë faktorë. Një nga faktorët më të rëndësishëm është kontakti i bebes me nënën dhe gjirin që liron hormonin oksitocin, i cili është jashtëzakonisht i rëndësish...

Si jepet qumështi?

Si jepet qumështi?

Edhe para lindjes së fëmijës, trupi i nënës përgatitet për procesin e të ushqyerit me gji. Lëkura e gjoksit bëhet më elastike dhe thithat dhe areola marrin ngjyrë më të errët. Në pjesën e areoles, zhv...

Qumështi i gjirit është ushqim i pazëvendësueshëm për fëmijët e lindur para kohe

Qumështi i gjirit është ushqim i pazëvendësueshëm për fëmijët e lindur para kohe

Fëmijët e lindur para kohe janë ata të cilët kanë lindur para javës së 37 të shtatzënisë dhe peshojnë më pak se 2500 gr.

Fëmijët e lindur para kohe kanë më shumë nevojë për tu ushqyer me qumësht. Është...

Rregulla për një ushqim të suksesshëm me gji

Rregulla për një ushqim të suksesshëm me gji

Të ushqyerit me gji është roli më i rëndësishëm dhe më i çmuar i nënës. Megjithatë, kjo është një eksperiencë e re, prandaj është normale që të ndiheni konfuzë. Të ushqyerit me gji, është instikt i li...

Avantazhet e qumështit të gjirit

Avantazhet e qumështit të gjirit

Qumështi i nënës është ushqimi më i shëndetshëm, natyral dhe organik. Raporti ideal i lëndëve ushqyese bazë, është prania e faktorëve të shumtë anti-infektivë të cilët e bëjnë qumështin e nënës një us...

Këshilla për lehtësimin e të ushqyerit me gji

Këshilla për lehtësimin e të ushqyerit me gji

Të ushqyerit me gji, është zgjidhja më e mirë për fëmijën tuaj. A do të jetë çdo gjë në rregull, a do të kem mjaftueshëm qumësht,a do të fillojë menjëherë fëmija ta thith gjirin? Të gjitha këto pyetje...

Çfarë e vështirëson të ushqyerin me gji

Çfarë e vështirëson të ushqyerin me gji

Qumështi i gjirit është një proces i natyrshëm dhe për këtë arsye duhet të komandohet lehtë. Por, nënat e reja shumë shpesh kanë problem me teknikën e të ushqyerit me gji.

  1. Dhimbje në thithën e gjirit: ë...

Përse qumështi i gjirit është më i shëndetshëm?

Përse qumështi i gjirit është më i shëndetshëm?

Qumështi i nënës përmban proteina cilësore dhe sasiore për nevojat e fëmijës. Ai përmban proteina të cilat nuk lejojnë që fëmija të jetë i ndjeshëm. Yndyrërat në qumështin e nënës janë lehtësisht të t...

Grumbullimi i qumështit - shenja e parë e inflamacionit (Video)

Grumbullimi i qumështit -  shenja e parë e inflamacionit (Video)

Zakonisht inflamacioni i gjirit shfaqet në fillim, atëherë kur filloni me dhënien e gjirit, por sigurisht, tek çdo grua, në çafrëdo lloj momenti të të ushqyerit me gji mund të shfaqet inflamacion në g...