fbpx

Колку е големо вашето бебе

Java e 3 и 4 :

Fertilizimi dhe implementimi.

Qelizat e jashtme të grupit blastocyst do të bashkangjitur tek mur të brendshëm të mitrës, një proces i quajtur transplantim.

Lexo më shumë

Java e 5 :

Farë molle


Madhësia e fëmijës tuaj është sa një farë molle
Në javën e pestë fëmija është 1,5 -2,5 mm. Gjatë kësaj periudhe ka një rritje intenzive dhe zhvillim të indeve dhe organeve të embrionit. Zhvillimi është aq i shpejtë sa javën e ardhshme do ta dyfishojë madhësinë. ...

Lexo më shumë

Java e 6 :

Bizele


Madhësia e fëmijës tuaj është sa një kokërr bizele.
Në javën e gjatë fëmija është 6 mm dhe në javën e ardhshme fëmija do ta dyfishojë gjatësinë. Embrioni ka krijuar një sistem të sofistikuar të qarkullimit i cili kryen lëvizjen e gjakut. ...

Lexo më shumë

Java e 7 :

Boronicë


Fëmija juaj ka madhësinë e një boronice
Dyfishimi i madhësisë nga java e kaluar tregon zhvillimin e shpejtë që përjeton embrioni. Tani fëmija juaj ka një gjatësi prej 13 mm.

Lexo më shumë

Java e 8 :

Malinë


Madhësia e fëmijës tuaj është sa një mjedër (manaferrë)
Pesha mesatare është 1 gram, ndërsa gjatësia është rreth 16 mm. Gjatë kësaj jave rritet nga 1 mm në ditë.

Lexo më shumë

Java e 9 :

Ulliri


Fëmija juaj tani ka madhësinë e një kokrre ulliri
Në këtë javë ka një gjatësi prej 23 mm dhe peshon rreth dy gram.

Lexo më shumë

Java e 10 :

Kumbull e thatë


Fëmija juaj ka madhësinë e një kumbulle të thatë
Tani ka një madhësi prej 30 mm dhe peshon rreth 4 gram. Për dy deri në tre javë, do t’a dyfishojë gjatësinë e trupit.

Lexo më shumë

Java e 11 :

Limon jeshil


Fëmija juaj ka madhësinë e një limete (limoni jeshil)
Gjatësia e fetusit është 40 mm dhe peshon 700 gram. Raporti i madhësisë së trupit me kokën është pothuajse 1=1.

Lexo më shumë

Java e 12 :

Kumbull


Foshnja juaj ka madhësinë e një kumbulle
Gjatësia mesatare është rreth 53 mm, ndërsa pesha mesatare është rreth 13 gram. Tani që organet dhe sistemet kryesore janë të formuara, foshnja ka për detyrë vetëm të rritet.

Lexo më shumë

Java e 13 :

Pjeshlë


Fëmija juaj ka madhësinë e një pjeshke
Gjatësia e fetusit është rreth 73 mm dhe peshon rreth 22 gram. Raporti i kokës me trupin është 1:3

Lexo më shumë

Java e 14 :

Limoni


Fëmija juaj ka madhësinë e një limoni
Gjatësia mesatare është 86 mm dhe peshon 40 gram. Pothuajse e ka dyfishuar peshën në krahasim me javën e kaluar, dhe vazhdon të rritet me intensitet të shpejtë.

Lexo më shumë

Java e 15 :

Portokalli


Fëmija juaj ka madhësinë e një portokalli
Mesatarisht, fetusi në javën e pesëmbëdhjetë peshon 70 gram dhe është përafërsisht 1 cm. Proporcionet e trupit ngadalë fillojnë të normalizohen.

Lexo më shumë

Java e 16 :

Avokado


Madhësia e fëmijës tuaj ka madhësinë e një avokado
Në javën e gjashtëmbëdhjetë, gjatësia mesatare e fëmijës është 11cm. Peshon 100 gram.

Lexo më shumë

Java e 17 :

Qepë


Fëmija juaj ka madhësinë e një qepe
Në 17.nedela gjatësi mesatare e fëmijës është rreth 15 cm.Sega fëmija juaj ka rreth 140 gram, dhe ju kanë rritur një mesatare prej 3,2kg të shtatzënisë hershme.

Lexo më shumë

Java e 18 :

Patate e ëmbël


Fëmija juaj ka madhësinë e një patate të ëmbël.
Gjatësia mesatare e foshnjës tuaj është 140 mm dhe peshon rreth 190gr.

Lexo më shumë

Java e 19 :

Mango


Fëmija juaj ka madhësinë e mangos
Gjatësia mesatare e fëmijës është 150 mm dhe peshon afërsisht 240 gr.

Lexo më shumë

Java e 20 :

Banane


Fëmija juaj ka madhësinë e një banane
Pasha mesatare është rreth 300 gr, dhe gjatësia mesatare është rreth 16.5 cm.

Lexo më shumë

Java e 21 :

Shegë


Fëmija juaj kan madhësinë e një shege.
Gjatësia mesatare 26.6 cm.Pesha mesatare 360 gram.

Lexo më shumë

Java e 22 :

Papajës


Foshnja juaj ka madhësinë e papajës
Është i gjatë rreth 26-30 cm, dhe peshon rreth 450 gram. Çdo fëmijë zhvillohet në mënyrë individuale.

Lexo më shumë

Java e 23 :

Qitro


Fëmija juaj ka madhësinë e një qitro
Gjatësia mesatare është 29 cm, dhe peshon rreth 600 gram.

Lexo më shumë

Java e 24 :

Pjepër


Fëmija juaj ka madhësinë e një pjepri
Gjatësia mesatare e bebes tuaj është rreth 30 cm, dhe pesha mesatare është rreth 600 gram.

Lexo më shumë

Java e 25 :

Lulelakër


Fëmija juaj ka madhësinë e një lulelakre
Gjatësia mesatare e fëmijës tuaj është afërsisht 34.6 cm, dhe pesha mesatare rreth 660 gram.

Lexo më shumë

Java e 26 :

Marullë


Fëmija juaj ka madhësinë e një marule
Gjatësia mesatare e foshnjes tani është rreth 35.6 cm, dhe pesha mesatare rreth 760 gram.

Lexo më shumë

Java e 27 :

Rrepë


Fëmija juaj ka madhësinë e një rrepe
Gjatësia mesatare e bebes tani është rreth 36.6 cm, dhe pesha mesatare rreth 875 gram.

Lexo më shumë

Java e 28 :

Patëllxhan


Fëmija juaj ka madhësinë e një patëllxhani.
Gjatësia mesatare e bebes tuaj tani është rreth 38 cm, ndërsa pesha mesatare është rreth 1.000 gram.

Lexo më shumë

Java e 29 :

Kungulleshkë


Foshnja juaj ka madhësinë e një kungulleshe
Gjatësia mesatare e bebes tani është rreth 38.5 cm, ndërsa pesha mesatare është rreth 1.150 gram.

Lexo më shumë

Java e 30 :

Kastravec


Foshnja juaj ka madhësinë e një kastraveci.
Gjatësia mesatare e bebes tani është rreth 40 cm, pesha mesatare është rreth 1300 gram.

Lexo më shumë

Java e 31 :

Ananas


Fëmija juaj ka madhësinë e një ananasi.
Gjatësia mesatare e bebes tuaj është rreth 41 cm, ndërsa pesha mesatare rreth 1.500 gram.

Lexo më shumë

Java e 32 :

Kungull


Fëmija juaj ka madhësinë e një kungulli
Gjatësia mesatare e bebes tani është rreth 42.5 cm, ndërsa pesha mesatare rreth 1.700 gram.

Lexo më shumë

Java e 33 :

Durian


Fëmija juaj ka madhësinë e një duriani
Gjatësia mesatare e bebes tani është rreth 43.7 cm, ndërsa pesha mesatare rreth 1.920 gram.

Lexo më shumë

Java e 34 :

kungull i madh


Fëmija juaj ka madhësinë e një kungulli të madh
Gjatësia mesatare e bebes tani është rreth 45 cm, ndërsa pesha mesatare rreth 2.140 gram.

Lexo më shumë

Java e 35 :

Arrë kokosi


Foshnja juaj ka madhësinë e një arre kokosi
Gjatësia mesatare e bebes tuaj tani është rreth 46 cm, ndërsa pesha mesatare rreth 2.380 gram.

Lexo më shumë

Java e 36 :

Pjepër


Fëshnja juaj ka madhësinë e një pjepri
Gjatësia mesatare e bebes është rreth 47 cm, ndërsa pesha mesatare rreth 2.600 gram.

Lexo më shumë

Java e 37 :

Bostan dimri


Foshnja juaj ka madhësinë e një bostani dimëror
Gjatësia mesatare e bebes është rreth 48 cm, ndërsa pesha mesatare është rreth 2.800 gram

Lexo më shumë

Java e 38 :

Kungull


Foshnja juaj ka madhësinë e një kungulli
Gjatësia mesatare e foshnjës është rreth 50 cm, ndërsa pesha mesatare rreth 3.000 gram.

Lexo më shumë

Java e 39 :

Bostan


Foshnja juaj ka madhësinë e një bostani
Gjatësia mesatare e bebes është rreth 50,5 cm, dhe pesha mesatare rreth 3.300 gram.

Lexo më shumë

Java e 40 :

Jekfrut


Foshnja juaj ka madhësinë e një jekfrut
40 javë të shtatzënisë, ose 38 javë nga ngjizja. Fëmija juaj mund të peshojë nga 2.900 deri mbi 4.000 gram.

Lexo më shumë