fbpx

A janë normale dhimbjet e barkut gjatë shtatzënisë?

Në shtatzëninë e hershme dhimbjet mund të paraqesin një shfaqje normale të ndryshimeve hormonale, në shtatzëninë e mëvonshme mund të shfaqen si pasojë e rritjes së mitrës.  Dhimbjet të cilat janë ndryshe nga shtatzënitë e tjera, të cilat rriten dhe shfaqen në interval të rregullta kohore, ose të shoqëruara me gjakderdhje vaginale , mund të jenë shenjë e shtatzënisë jashtë mitrës, mund të jenë një kërcënim për abort, ose kërcënim për një lindje të parakohëshme. Gjithësesi, është e nevojshme kryerja e kontrolleve të rregullta te gjinekologu, që të mund ti largoni dyshimet e mundshme në lidhje me sëmundje dhe rreziqe të caktuara të shtatzënisë.