fbpx

Përse shfaqen dhimbje të shpinës gjatë periudhës së shtatzënisë?

Gjysma e grave shtatzëna kanë dhimbje në pjesën e shpinës, gjatë periudhës së shtatzënisë. Dhimbja e shpinës ndodh për shkak të shumë faktorëve, të cilat përfshijnë çrregullimin e qendrës së balancit të shkaktuar nga rritja e mitrës, rritja e lëvizjes së kyçeve (nyjeve) si rezultat i rritjes së hormonit relaksin, i cili çon deri në tërheqjen e ligamenteve, të cilat janë të ndjeshme ndaj dhimbjeve. Trajtimi është masazhi, përdorimi i këpucëve me taban të mirë mbështetës,si dhe ushtrimet e programuara mirë për forcimin e muskujve.