fbpx

Përse urthi në stomak është më i shpeshtë gjatë shtatzënisë?

Zbrazja e stomakut gjatë shtatzënisë është më e ngadalësuar.konsiderohet se ndikimi hormonal i progesteronit dhe ulja e nivelit të motilinit luajnë rolin kryesor.një ndikim të madh ka dhe obstruksioni mekanik në tremujorin e tretë, për shkak të rritjes së madhe të mitrës.