fbpx

40 javë të shtatzënisë, ose 38 javë nga ngjizja. Fëmija juaj mund të peshojë nga 2.900 deri mbi 4.000 gram. Mbani mend, fëmijët e shëndetshëmlindin me madhësi të ndryshme. Ky është një kusht i potencialit gjenetik për rritjen e fëmijës tuaj. Gjithësesi, gjinekologu juaj do të detektojë gjatë shtatzënisë kushtet të cilat mund të çojnë në një ngadalësim të rritjes së fetusit, sikurse dhe kushtet të cilat çojnë në rritjen e tij.

Nuk duhet të shqetësoheni nëse afati i lindjes kalon pa shfaqur kontraktime. Është normale që të mund të lindni një deri në dy javë para afatit të lindjes sikurse dhe një deri në dy javë pas këtij afati., sikurse është normale që të lindni pikërisht në ditën e afatit të caktuar.