fbpx

Kontrolle: kur të ketë mbushur një vjeç duhet të kryej kontroll për të ditur peshën trupore, gjatësinë dhe aftësitë motorike (lëvizjet e duarve të këmbëve).

Të folurit: pëshpëritë fjalë të shkurtra të cilat ata vetë i kuptojnë. Tregon kontroll më të madh ndaj intonacionit dhe modulimit. Mund të shqiptojë 8-12 fjalë të shkurtra si ‘AB-AB’ ose ‘PA-PA’.

Lëvizje të ashpra: zakonisht fëmijët fillojnë të ecin rreth ditëlindjes së tyre të parë, disa më parë disa më vonë. Hapat e para janë të pasigurrta, pengohet dhe rrëzohet shpesh.

Ushqimi: këmbëngul që të ushqehet vetë, e ngre lugën por zakonisht nuk arrin ta gjejë gojën.

Fjetja: Kundërshton kur doni që ta vini në gjumë.